Allt fler företagare lär sig rekrytera rätt

336-6-1

Det är inte alltid så lätt att driva en verksamhet. I alla fall inte om du vill att den ska växa till sig och ha framgång. Men det är en utmaning som många trivs med och som lönar sig i det långa loppet. För att verkligen lyckas är det dock viktigt att du omger dig med rätt personer. Personal som kan ge något till företaget och vara en del av dess framskritt. Här tror jag att den verkliga nyckeln till framgång ligger.

Att jobba som egen företagare är en härlig frihet. Jag har ingenting emot att vara anställd, det kan fungera det också. Men när du jobbar för dig själv så har du större möjligheter att utvecklas. Du bestämmer själv precis hur mycket eller lite du vill jobba. För att inte tala om att du kan bestämma så gott som allt. I alla fall medan du fortfarande är ett litet företag.

Bra personal grunden till framgång

När du vill att ditt företag ska växa till sig så gäller det att planera. Dels med marknadsföring, försäljning och allt som har med själva jobbet att göra. Men även hur du ser din framtid. Jag gick på en föreläsning för inte så länge sedan och de höll fram vikten av att sätta mål. Klara och tydliga mål så att du vet när du nått fram. När du har klart för dig vart du är på väg så kan du också lättare hitta vägen dit.

Själv har jag jobbat på arbetsplatser där stämningen var riktigt bra. Vi var inte direkt bästa vänner, men det var en bra atmosfär och alla trivdes. Detta gjorde att alla gav lite extra på jobbet, och att du hjälpte andra vid behov. Jag tror att denna sorts arbetsplats är vad du ska sträva efter för ditt företag. Samla ihop ett gäng med kompatibla personer och ta hand om dem. Recruto tillhandahåller ett bra rekryteringsverktyg.

Välj med omsorg

Processen med att ha en väl fungerande arbetsplats börjar alltså långt innan du anställer någon. Redan vid rekryteringen så kan du se vem som kommer att passa in eller inte. Bemanningsverktyg är ett smart sätt att rekrytera för den som vill ha koll på processen. När du annonserar så kan du uttrycka dina önskemål. Men det gäller ju att kombinera utbildning med personlighet för att det ska fungera på jobbet.

Jag kan vara hur duktig som helst på olika sporter. Men om jag inte har en viss känsla för andra så kommer jag inte att bli en duktig personlig tränare. Det samma på arbetsplatsen. Någon som har en formell utbildning med olika examen från högskolor och universitet kommer nödvändigtvis inte att bidra så mycket till ditt företag. Därför är dina mål så viktiga. För att du ska kunna utröna om personen är den rätta eller inte måste du ha klart för dig vad det är du ser efter.

336-6-2Utbildning är viktig, inte tu tal om den saken. Men allt fler företag vill ha någon som kan lösa problem och som är öppen för kritik. Detta ger också den anställde större möjlighet att växa som person och kan göra posten mer intressant. IDG.se rapporterar i denna artikel om hur moderna bemanningsverktyg är nyckeln till lyckad bemanning och rekrytering. Eftersom det finns flera olika metoder gäller det att använda den som är mest effektiv för dig.

Framsteg på alla fronter

Utvecklingen har gått framåt på så många olika sätt. Du måste inte vara gammal för att ha sett förändringarna. Idag sker det mesta online och på datorer, du läser vanligtvis inte tidningen för att se på platsannonser. Jag har en kompis som blev kontaktad av ett företag som frågade om han ville jobba för dem.

De hade behov av någon med hans kvalifikationer och sätt att göra saker. Han gick på intervju och diskuterade saken, bland annat så erbjöd de honom mycket mer i lön. Att han sedan inte tog det nya jobbet är en annan fråga. Det visar i alla fall hur pass viktigt det är med rätt person till posten. Om företagen till och med aktivt försöker locka personal så förstår du att det är avgörande. Många företagare vill lära sig mer om smart bemanning och rekrytering. Läs mer i den här artikeln i Helsingborgs Dagblad.

Hitta fram till varandra

När du då bygger upp din verksamhet ska du välja personalen noga. Jag har sett skillnad till och med när du byter ut städaren. Alla bidrar till att gruppen lyckas, på ett eller annat sätt. Ibland kan det märka mer på mindre företag, där alla känner alla. Men överlag tror jag att det inte är storleken på företaget som är viktig. Ett multimiljonföretag har ju sina mindre avdelningar, så den lilla gruppens principer fungerar alltid.

Dagens Media skriver i denna artikel om hur allt fler företag använder sociala medier som ett komplement till traditionell rekrytering och bemanning. Ett mycket bra exempel på hur du måste hänga med i utvecklingen. Som alla andra är jag verksam på sociala medier, det är en del av mitt dagliga liv nu. Så jag kan förstå att det är här en arbetssökande kan hitta fram till ett företag och vice versa. Allt sker på nätet så om du vill få något gjort är det hit du ska vända dig.

336-6-3

Bättre framgång med rätt verktyg

Det är intressant att se hur allt fler företag förfinar sina metoder för rekrytering. De väljer noga ett bra verktyg som kan göra processen både snabbare, mer effektiv och även exakt. Rätt personal är så viktigt att de gärna lägger ner lite extra ansträngningar på att hitta dem.

Själv skulle jag gärna jobba på en arbetsplats där personalen väljs med omsorg. Det ger dig en chans att ge av dig själv och bidra till helheten. Jag tycker det är härligt att allt fler företag ser på din personlighet och inte bara din utbildning. Att de har insett att många färdigheter kan du lära dig på plats, men din karaktär är redan etablerad. Detta leder till intressanta arbetsplatser där folk trivs.