Bokslut en utmärkt indikation på företagets framgång

622-1

Jag har varit företagare under väldigt många år och jag kan helt säkert säga att jag lärt mig en hel del på vägen. Det är ju faktiskt omöjligt att veta allt från start och jag är glad över den resa jag har gjort. Frågar man mina medarbetare tycker de nog att jag är en bättre chef än jag var innan och jag tar också smartare beslut för företagets del idag än jag gjorde i början.

Jag tycker det är viktigt att kunna se stora sammanhang som företagare. I början trodde jag att det handlade om att jag hela tiden skulle ha full kontroll på allt men allt eftersom åren har gått så funderar jag istället mer på hur jag kan ta beslut kring vad jag ska göra och vad andra istället kan göra bättre åt mig.

En duktig löneadministratör är bra för varje företag och detta är något jag har lärt mig på senare år. Nu har jag en riktigt bra administratör som hjälper till med detta och varje månad går lönerna smidigt som sjutton. Vill du ha ett exempel på några som kan hjälpa till? Bokoredo hjälper dig gärna. Besök deras hemsida här och se vad de kan göra för dig om något.

Jag rekommenderar alltid media

Jag har alltid älskat att läsa och ta del av nya saker och detta tror jag är viktigt för alla som vill bli duktiga entreprenörer. Det är ju faktiskt så att man måste lära sig nya saker hela tiden för att hänga med och vara verksamma och framgångsrika på marknaden idag.

Vestmanlands Läns Tidning rapporterar här om hur bokslut ger en bra indikation på hur det går för företaget och detta visar igen hur viktigt det är att ta hand om sitt bokslut och se till att det görs på ett korrekt och bra sätt. Bokslut en bra indikation på företagets framgång är bara en aspekt av många som du kan tänka på när du läser om detta ämne.

Nättidningen 24kalmar.se skriver här om hur bokslut visar att affärerna går bra i city och detta är intressant läsning för alla som någon gång funderat på huruvida butiker i city kommer att överleva eller inte.

Sydsvenskan rapporterar här om att det är viktigt i alla länder att göra ett bra bokslut och detta är väl överensstämmande med vad också myndigheterna kräver för att man ska lyckas och göra allt rätt.

Jag tycker att alla ska våga läsa på om ämnen innan man tar beslut kring vilka saker man ska göra själv och vilka man ska lägga ut på andra för företagets bästa. För mig är det så jag kommer fram till de bästa besluten och jag tror att det gäller för de flesta.

Alltför många sitter fast i vana banor och vågar inte tänka nytt. Detta är något jag är övertygad om att media kan råda bot på i många fall. Att läsa i flera olika tidningar är dock alltid smart eftersom en enda tidning sällan erbjuder ett fullständigt perspektiv på det hela.

Tänk så här då du väljer redovisningsbyrå

  • Be den som är ansvarig för ekonomin på företaget att göra upp en budget för det hela. Då vet du hur mycket du har råd att lägga på att outsourca en sådan här sak. Vare sig det gäller bokslut en utmärkt indikation på företagets framgång eller något helt annat så måste du alltid utgå från ekonomin. Då kommer du att göra de bästa valen. Har du ingen annan än dig själv för att göra en budget bör du helt klart lägga lite tid på detta så att det blir bra och du kan lita på budgeten.
  • Kolla med andra företagare om de har några bra tips. Fråga en mentor eller någon annan om råd. Så länge du pratar med människor som vill dig väl så kan du lita på att du får bra svar.
  • Ring upp och be om ett möte med en byrå du är intresserad av att anlita. Då kan du själv ställa de frågor du har och se hur de hanterar dem. Du vill ju kunna samarbeta med byrån på ett positivt sätt och detta gör du bäst om ni har en bra kontakt. Du ska alltid kräva tydliga svar på det du undrar över. Får du inte det bör du ringa upp en annan byrå istället.
  • Sist men inte minst får du aldrig glömma att läsa igenom avtalet du ska skriva på med byrån ordentligt. Be gärna en kollega med goda kunskaper om kontrakt att läsa igenom det med dig. Då minskar du risken för att ni ska missa något avgörande och ökar chansen för att ni ska välja rätt byrå för er. Ställ frågor även här om du är osäker på något. Du vill alltid få allt klart för dig i förväg och detta gäller även i detta skede.

Smarta företagare lägger ut delar av företaget på andra

622-2

Vare sig det gäller bokslut en utmärkt indikation på företagets framgång eller något helt annat så tjänar du som företagare på att göra strategiska val. Då kommer du att kunna vila tryggt i att du har tänkt rätt och dessutom ägna mer tid åt det du önskar dig, att få jobba med de saker du brinner för på riktigt – att sälja den produkt eller tjänst du erbjuder på företaget till alla potentiella kunder på marknaden.