Därför orsakar felaktig rekrytering stora problem

907-1

Jag har jobbat med rekrytering i många år och vet att det kan vara problematiskt om man anställer fel person på en tjänst. Därför har jag länge varit passionerad för att lära människor om hur de hittar rätt redan från start. Detta är något som blivit allt mer populärt på en marknad som kännetecknas av ständig förändring.

Jag kommer ihåg när jag läste personalvetenskap på universitetet och drömde om att skapa en arbetsplats där alla verkligen kunde vara bekväma med hur stämningen var och framförallt – hur man bemöttes av arbetsgivaren i olika situationer. Det är trots allt så att rätt rekryteringsprocess anpassad för ditt företag är något som är viktigt att få för att man ska få det bästa möjliga resultatet. Detta är något jag länge ansett och jag vet att de flesta inom yrket håller med mig. Nyfiken på att få veta mer- på den här sidan finner du det bästa rekryteringsverktyget som kan erbjudas på marknaden idag och som jag kan rekommendera och dessutom gör till många av mina kunder. Många tänker inte igenom vad de behöver inför en rekrytering och därför orsakar felaktig rekrytering stora problem.

Jag tycker det är viktigt att vara påläst innan jag säger till människor vad som skulle vara bra för dem och därför lägger jag ned mycket tid på att läsa om ämnet. Nedan finner du några av mina tankar kring detta.

Mina bästa tips att läsa om rekrytering

907-2

Rekrytering är ett komplicerat ämne och inte bara av de uppenbara skälen som att hitta rätt person för rätt tjänst. SVT Nyheter skriver i en artikel om att det är svårt för arbetsförmedlingen att rekrytera personal och detta är ett faktum som allt fler branscher står inför.

Fel rekryteringsprocess kan skapa problem. Läs mer i den här artikeln i Expressen om du vill försäkra dig om att du rekryterar rätt för just ditt företag. Det är ju så som jag ser det viktigt att faktiskt veta vad det är man ska undvika när man är mitt i en sådan här process. Det tillsammans med ett par andra faktorer är något man alltid ska tänka på så som jag ser det. Att läsa ger mycket bra information om hur rekrytering ska fungera smart helt enkelt.

Tänk på detta då du ska välja rekryteringsverktyg

  • Jag har under åren lärt mig att det är viktigt att ta hänsyn till mer än bara priset på ett verktyg. Vad som verkar riktigt billigt och bra kan ju vara det men samtidigt kan det också vara så att det saknar de funktioner du faktiskt har behov av. Se därför alltid till mer än bara priset då du väljer. Kolla också upp vad det är du får för det pris du kan se angivet.
  • Nästa steg är självklart att göra en budget. Du behöver alltid en budget för att kunna klara utgiften och att för att den ska bli en investering och inte en svår börda för dig och ditt företag. Jag tar alltid hjälp från experter när det kommer till budgetering eftersom jag tycker att man ska låta dem som kan området ta hand om det. Självklart kommer jag med mina tankar om verktyget men jag är inte den som kan ekonomi.
  • Kolla med människor i ditt nätverk om de har några tips. Jag tycker aldrig man ska underskatta nätverkande så att se till att man har människor att fråga i sådana lägen är alltid smart. Fråga inte konkurrenter som vill åt samma duktiga medarbetare. Fråga dem som vill dig väl och kan din bransch men inte vill åt samma expertis som du.
  • Be om ett möte när du hittar ett verktyg du vill köpa. För att försäkra dig om att det är rätt för er så ska du alltid ställa dina frågor om rekrytering till företaget som står bakom produkten. Rekrytering är svårt och därför orsakar felaktig rekrytering stora problem, hur jobbar man med verktyget rent praktiskt, oavsett vad det är du vill fråga ska du alltid tänka att du bör få bra svar tillbaka. Det säger mycket om hur företaget tar hand om de kunder som handlar deras verktyg. Du vill ju ha ett som bryr sig om kundservice och gör de inte det så kan du gå till ett annat företag istället. Enligt min erfarenhet är det aldrig värt det att lita så mycket på någon som uppenbarligen inte vet hur man hanterar kunder.
  • Sist men inte minst, och detta har jag lärt mig den hårda vägen, glöm inte att läsa igenom villkoren för ditt köp ordentligt. Jag har gjort några dåliga investeringar i mina tidiga år på arbetsmarknaden och något på senare år och detta är något jag kunnat undvika om jag bara hade läst igenom villkoren bättre än jag gjorde. Så detta är mitt tips till alla och något man aldrig får glömma.

Därför orsakar felaktig rekrytering stora problem

907-3

Felaktig rekrytering orsakar stora problem eftersom det kostar både tid och pengar för företaget som har rekryterat fel person till en viss tjänst. Jag har lärt mig att genom att läsa på ordentligt innan jag bestämmer mig för något och ta in experthjälp där det behövs så kommer chansen att vara större att jag verkligen lyckas med det jag gör.

Detta bidrar till en härlig känsla och dessutom till att företaget jag är ansvarig för kan drivas framåt på ett positivt sätt. Det är ju trots allt målet för den stora majoriteten av dem som driver företag. Det är då allt slit och jobb som det innebär att vara företagare betalar sig. Själv trivs jag i rollen som den som hjälper till att försäkra mig om att det man bör göra för att rekrytera rätt faktiskt blir gjort.

Då är jag nöjd med de råd jag har givit och jag vet att den man rekryterar till en viss tjänst kommer att bli perfekt för jobbet och passa in riktigt väl tillsammans med de andra som jobbar där. Det ger framgångsrika företag.