Dra nytta av barnleksaker på resan

Om man ger sig ut och reser med barn så behöver man sådant som får dem att sitta stilla på tåg, båtar, i bilen och i flygstolen. Med barnleksaker på resan så gör man andra resenärer en stor tjänst men det gäller förstås att välja rätt.

65-4-dockorDet finns de som tycker att det är hur kul som helst att resa med barn och så finns det de som inte ens tänker tanken. Har man inga egna barn så kanske man inte förstår varför barn ens ska tillåtas på flyg, i bussar och på andra offentliga platser. Men alla har vi ju varit barn och med tanke på detta så är det egentligen märkligt att folk gör en så stor sak av barn som väsnas under resan. Nu kan man göra en hel del åt detta genom att satsa på barnleksaker för resan som leder till att barnen är alldeles för upptagna för att väsnas.

Vad ska man ta med sig?

Det viktigaste är förstås att man tar med sig leksaker på resan som barnen tycker om. Här kan det vara så att man helt enkelt kör på paddan laddad med spel och film, men en del föräldrar tycker att barn inte ska sitta passivt utan själva engagera sig i leken. Då kan dockskåp i den här stilen vara något att beakta. Det här är ju en leksak som fungerar bra både för ett barn och för flera som sitter bredvid varandra.

Dockor för pojkar och flickor

En annan sak som man nästan alltid drar stor nytta av är dockor. Du kan hitta söta dockor från Lajbansson online och vilka pojkar tycker inte om att leka med Playmobil gubbarna? Dockor är verkligen en klassisk leksak som passar både pojkar och flickor. Här intervjuar Expressen en Barbie-fantast som beskriver kärleken till den här dockan. Det kan vara smart att lägga undan favoritdockorna en tid innan resan för att sedan ta fram dessa i flygstolen som en överraskning. Man kan också köpa något nytt som man bara tar fram då man är på resande fot. På så vis så får barnen något kul att se fram emot.

Pussel och liknande

Man kan förstås också ta med sig pussel och legobitar men det finns en nackdel med den här typen av leksaker och det är att de är små och lätt tappas bort. Visst kan man se en fördel med en förpackning med Lego som gör det möjligt för barnet att under en längre stund sitta koncentrerad och bygga. Men efter detta så blir det lätt så att det flyger legobitar överallt. Pusslet kan också bli till glädje under stunden som man reser för att sedan inte längre vara intressant då bitar fattas.

Det är bra med tankespel som inte innebär en skärm. Paddor och mobiltelefoner är smidiga men om man kan ta med ett bordsspel i kartong så kan det ge en bättre lekupplevelse som på ett effektivare sätt stimulerar barnets fantasi. Här får man helt enkelt fundera på hur mycket man egentligen kan ta med sig på resan utan att det blir för tungt och otympligt.