Gott om plats i en liten barnkammare

Det ӓr inte alltid man kan ge alla barnen sitt eget rum. Eller så finns det tillrӓckligt med rum men de ӓr mycket små. Allt detta ska dock ses på som utmaningar, något man kan ta itu med och lӧsa. Bland annat finns det idag så många fina barnmӧbler som utnyttjar utrymmet till max. Genom att inreda barnkammaren på rӓtt sӓtt, och med vӓl valda mӧbler, så kommer barnen att få ett hӓrligt rum.

668-4-barnrumEn del mӧbler ӓr anpassade till barnens storlek, men också till deras smak. Det blir lӓttare med nattningen om barnet trivs i sin sӓng. En del ser ut som bilar eller slott, men en trevlig fӓrg och dekoration kan hjӓlpa mycket. Ibland kan det vara bӓst med en sӓng eller ett bord som ӓr i barnens storlek, vartefter de vӓxer kan man sedan skaffa stӧrre.

Det allra nӧdvӓndigaste

Det ӓr vanligtvis två saker som barn behӧver- någonstans att sova och en plats fӧr lek eller arbete. Sӓngen anvӓnds många gånger fӧr lek, att sitta och lӓsa på eller umgås med kompisarna. Den bӧr dӓrfӧr vara bra och stadig, ӓven om barnen ӓr fӧrsiktiga så anvӓnds den mycket. Ett bra skrivbord behӧvs ofta nӓr de blir lite stӧrre, fӧr lӓxlӓsning eller hobbyaktiviteter. Men ӓven små barn kan ha nytta av ett bord dӓr de kan sitta och rita eller måla, lӓgga pussel eller fixa med andra saker.

Hos barnmöbler.se hittar du flera olika varianter av sängar, t.ex. kan du hitta loftsäng med skrivbord. Dessa lӧsgӧr mycket golvyta, vilket ӓr helt perfekt om man inte har så stor plats. Hӓr kan alltså barnet både sova och arbeta på halva den yta som annars krӓvs. En del vӓljer att låta utrymmet under loftsӓngen vara tomt, man lӓgger bara dit en liten matta så barnen kan leka direkt på golvet. Eller så stӓller man in en fåtӧlj dӓr under, helst en dӓr både fӧrӓlder och barn får plats i tillsammans. Att sitta och lӓsa en bok tillsammans ӓr ett utmӓrkt sӓtt att umgås.

Mӧbler som passar barnen

Idag ӓr utbudet på trevliga barnmӧbler stort. Dessa ӓr anpassade till barnens behov och ålder, de behӧver ofta inte mӧbler i normal storlek. Istӓllet kan man få plats med både fler barn och mӧbler genom att vӓlja sådant som faktiskt ӓr tӓnkt fӧr en barnkammare. För att se alla barnmöbler, klicka här! Både barn och vuxna tycker om dessa mӧbler, de ӓr gulliga och praktiska. Nӓr barnen når upp ordentligt, som nӓr stolen ӓr liten och nӓtt, så kommer de att trivas bӓttre.

Barnens rum ska vara en sӓker och trivsam plats, ett rum dӓr de kan kӓnna sig fria och leka ohӓmmat. Alla vet hur vilt det kan gå till ibland, men om inredningen ӓr anpassad så gӧr det ingenting. En sӓng som ӓr sӓkrad kan gott anvӓndas som ett sjӧrӧvarskepp eller djungel. Man kan alltid bygga en koja under skrivbordet genom att hӓnga en filt ӧver, och ta med sig ficklampor och kuddar dit.

Allt detta ӓr något som barn har behov av fӧr sin utveckling, fӧrutom att det ӓr roligt. Deras fantasti ӓr viktig, den hjӓlper dem att vӓxa och uttrycka sig sjӓlva. Det samma kan sӓgas om många av de leksaker som finns idag, en del av dem tjӓnare ett mycket djupare syfte ӓn bara lek. Men om barnet inte har en bra plats fӧr alla dessa aktiviteter så ӓr det lӓttare att de inte blir av. Många fӧrӓldrar vill motverka trenden dӓr elektroniska enheter tar ӧver barnens liv. Men fӧr att lyckas med detta måste barnen ha ett mycket bra alternativ, ett rum med bra mӧbler dӓr de kan trivas.