Kreativa dekorationer för ditt bröllop 

Bride at Wedding Reception

Det är ganska roligt att se hur trenderna runt bröllop och andra festligheter har utvecklats. Jag tror folk är mer medvetna om vad de kan göra för att skapa en alldeles speciell dag. Och att de har ett stort behov av att det ska märkas när de gifter sig. Det är ju din alldeles egna dag och allt ska vara som du och din partner vill ha det.

En av mina kompisar ska gifta sig till hösten och har bett oss andra hjälpa till med planeringen. Jag rekommenderade att hon kontaktade en specialist, en sådan där bröllopsplanerare. Och det visade sig vara det bästa hon kunde ha gjort. De kom med bra förslag och diskuterade igenom alla hennes önskningar en efter en. Får se hur resultatet blir, men jag är övertygad om att hon kommer att få det prinsessbröllop hon vill ha.

Planera för ditt bröllop

Du vill så mycket men har inte lika stor plånbok. Ett klassiskt problem som det gäller att komma runt. Och som tur är så har du flera olika möjligheter. Till att börja med ska du vara helt säker på vad som är viktigast för dig på bröllopet. Om du verkligen vill komma till festen i en snygg bil så kanske det är där du måste lägga ner dina pengar. Själv skulle jag nog satsa mer på min klänning, men alla är ju olika. Det är smart att gå hit för att hyra bröllopsdekorationer i Uppsala. Varför köpa dyra dekorationer som du bara använder en halv dag? Genom att hyra dem så kan du spara en hel del pengar, som du sedan kan lägga på annat.

En del trummar ihop familj och vänner till en fest någon vecka innan bröllopet och gör dekorationerna själva. Det blir som en sorts lysningsfest, fast gästerna får jobba för maten istället. Det tycker jag är en kul ide’. För när du gifter dig så handlar det ju mycket om just familj och vänner. Två släkter som förenas och likaså två uppsättningar kompisar. Helt klart har du säkert redan lärt känna de andra. Men att dela glädjen med bröllopet så blir ni mer sammansvetsade.

309-6-2-brollop-dekorationer-fantastiska

Roliga bröllop är bäst

Något annat som jag också tycker är roligt är alla festligheterna innan själva bröllopet. En möhippa är ofta något alldeles speciellt idag. Du går inte bara ut på stan och dricker eller fånar dig. Istället så har det blivit populärt med ett tema eller en resa. För en av våra väninnor så anordnade vi en helg i Polen. Hon visste att vi skulle resa bort, men allt annat skötte vi. Eller arrangören vill säga. Alla tjejkompisarna lade till lite extra så att hon inte behövde betala någonting. Det var en uppskattad present kan jag säga.

Men även på hemmaplan kan du göra det hela lite annorlunda. På https://sagolikupplevelse.se kan du hyra en vedeldad badtunna i Uppsala med omnejd. Det är en rolig sak som du kan göra tillsammans och som inte alls är något stort eller dyrt. Återigen så tror jag att de flesta uppskattar något som ni gör tillsammans, att ha roligt ihop sitter alltid rätt.

Det allra finaste bröllopet

Oavsett vilken årstid det är så vill de flesta ha blommor och andra dekorationer på sitt bröllop. Många väljer en färg eller nyans som sedan går igenom på precis allt. Du kanske har gula rosor i buketten, gula fresia på borden och gula servetter. Det kan låta som mycket gult, men om du satsar på olika material och nyanser så kommer det istället att bli enhetligt och inbjudande. Fråga gärna din bröllopsplanerare till råds, de vet precis allt om vad som ser snyggt ut. Expressen skriver här om hur bröllopsdekorationer är mycket viktiga för ett lyckat bröllop.

Du kan ju som sagt hyra dekorationerna, eller göra dem själv. Om du gifter dig på sommaren så kan vilda blommor eller något från din egen trädgård komma väl till hands. Jag vet om en juni-brud som hade vigselplatsen full med lupiner som hennes morfar hade plockat samma morgon. Stiligt och romantiskt, speciellt när du visste vem som samlat ihop dem åt henne. Men om du hellre vill ha köpta blommor så är ju det också helt rätt.

Kreativa, vackra bröllop

Det är inte bara de med begränsad budget som kan vara kreativa med sitt bröllop. Att tänka utanför ramarna och komma upp med unika lösningar är alltid roligt. Men det blir speciellt viktigt när du inser att du inte har råd med allt. Antingen så bjuder du bara in den närmaste cirkeln av familj och vänner. Men många vill helst fira denna viktiga dag med så många av sina vänner som möjligt. Tänk kreativt kring dekorationer för ditt bröllop. Läs mer om hur i denna artikel i Metro.

Hyra kläder och dekorationer, eller göra dem själv, kan vara en lösning. Du kan också se om någon runt omkring dig har speciella talanger. Till ett bröllop erbjöd sig en kompis att göra make-up och naglar helt gratis. Det var hennes present till bruden som tacksamt accepterade. En annan tog hand om håret. De valde ut en frisyr i en brudtidning och sedan övade de ett par gånger inför bröllopet. Jag kan bara säga att hon såg ut som en älva som svävade fram till sin utvalde.

Bride and Groom Kissing at Reception

Ett bröllop att minnas

Det viktigaste med ett bröllop är att du har det bra och inte blir allt för stressad. Kom ihåg varför du gifter dig, bröllop ska vara oden till kärleken. Vare sig ni känt varandra länge eller inte så är det i alla fall början på ett nytt liv. Ett löfte om trohet och lojalitet, ett hem för era barn. Vem hade trott att jag skulle bli så poetisk och sentimental bara för att jag tänker på bröllop?

Helt klart är ett väl planerat bröllop där kreativiteten sprudlar något du kommer att minnas länge. Det börjar långt i förväg och blir ett minne för livet. Låt familj och vänner vara involverade och tveka inte att acceptera deras hjälp. För bröllop handlar ju om kärlek och familj, det är kärnan i det hela.