Kreativa sätt att använda frukt

Frukt är både gott och hälsosamt för kroppen. Kanske är det därför inte så konstigt att jag numera väljer att äta en frukt åtminstone två gånger om dagen. Jag måste dock erkänna att det tog ett ganska bra tag innan jag upptäckte detta – som student till exempel så åt jag mest makaroner och frukt bara någon gång i månaden eller så.

357-5-kreativa-satt-att-anvanda-fruktSom med det mesta annat i livet har jag dock insett på senare år att det ju faktiskt handlar om att lägga nya lärdomar till repertoaren och därmed kunna förändra sitt liv allt eftersom. Dock kan jag med säkerhet säga att det åtminstone för mig ofta handlar om att ha frukt tillgängligt på ett smidigt sätt. Sitter jag till exempel på jobbet är det ju tyvärr så att det ofta är enklare att välja något slags godis eller en liten chipspåse istället för en frukt. Som tur är har min arbetsgivare också upptäckt detta och därför justerat det hela på ett sätt som gör det enkelt för oss anställda att välja smart. Hon har nämligen börjat med att beställa fruktleverans till vårt företag. Nyfiken – läs mer på http://www.fruktshop.se och se om det kan vara så att fruktleverans kan vara något även för din arbetsplats.

Fördelarna som vi upptäckt med att få frukt levererad till oss är så som jag och mina arbetskompisar ser det många. Här nedan kan man hitta några av de fördelar vi noterat.

Fördelar med att äta frukt på jobbet

  • Vi får mer energi av att äta en frukt än godis och därmed har vi mer ork till att jobba bra under hela dagen och ändå orka med att ha en meningsfull fritid. Det är ju trots allt så att för att känna att vi skall trivas på våra jobb så krävs det att vi också känner att vi kan göra annat som vi älskar att göra – ett fritidsintresse helt enkelt eller kanske bara tid med familjen eller de goda vännerna.
  • Vi konstaterade häromdagen också att en sådan liten sak som fruktleveranser får oss alla att känna oss värderade och uppskattade på vår arbetsplats. Att vi helt enkelt har en arbetsgivare som bryr sig om oss på riktigt gör att det blir roligare att gå till jobbet varje morgon.
  • Vi blir också friskare. Det kanske säger sig självt men att äta frukt är bra för hälsan och har faktiskt gjort att vår arbetsplats fått färre sjukdagar bland de anställda än tidigare. Detta är i sin tur faktiskt en investering i mitt eget jobb så som jag ser det eftersom företaget jag jobbar på får en bättre ekonomi och mitt jobb blir tryggare i en värld där det är stor konkurrens bland företagen.

En kompis till mig bor på västkusten och hon berättade igår att man kan hitta fruktleverans för Göteborg numera också. Konceptet är alltså så lyckat att det nu sprids genom landet vilket jag tycker är fint eftersom jag självklart vill att så många människor som möjligt skall få må bra. Vem vet – kanske är denna bransch faktiskt här för att stanna – det kan man verkligen hoppas på tycker jag.

Själv har jag allt eftersom jag vant mig mer vid att dagligen äta frukt börjat ta ett allt större intresse i kreativa sätt att använda frukt. Det kan handla om allt från hur man kan laga mat med frukt till hur man bäst förvarar den för att den skall hålla länge. Jag tror nämligen stenhårt på att man tjänar på att läsa på om ett ämne som känns viktigt för en – då byggs intresset på att engagemanget blir större. I sin tur innebär det så som jag ser det att chanserna också ökar för att man skall fortsätta med den bra vanan man påbörjat vilket jag ju självklart vill när det kommer till detta med att äta frukt.

Nyfiken på att veta mer om kreativa sätt att använda frukt – vänd dig till media. Jag har hittat mängder av artiklar och inslag på TV där man kan lära sig mer. Tips – i Helsingborgs Dagblad kan man läsa om kreativa sätt att använda kasserad frukt och lära sig en hel del om detta ämne.

Att ta ansvar för sin kropp och hälsa är något jag tycker att varje människa bör göra – speciellt då ohälsa innebär en kostnad för samhället som man kanske kan undvika. Självklart inte om det handlar om sjukdomar som har att göra med biologi snarare än livsstil men andra som livsstilen faktiskt kan påverka.

Kreativa sätt att använda frukt är bara en del av en hälsosam livsstil som jag försöker bygga upp – inte bara för min egen skull utan även för mina barns. Jag är riktigt glad att min arbetsgivare tar detta på allvar och hjälper mig genom att låta fruktleveranser komma till jobbet flera gånger i veckan.