Massage är bra för ryggen

I en stressig värld är det lätt att ignorera kroppens signaler på att man behöver vila och återhämtning för att orka med. Så länge man fångar upp dem i tid finns det dock en mängd olika saker man kan göra för att må bra långsiktigt. Att ta hand om sin hälsa redan innan den blir ett allvarligt problem är helt enkelt smart.

495-5-massage-ar-bra-for-ryggenDetta är något jag länge tänkt på och under de senaste åren har jag gjort ett antal förändringar för att sätta mig själv i det bästa möjliga läget vad gäller hälsa och välmående. Det första jag gjorde var att se över min mat eftersom just maten är den naturliga platsen att börja tycker jag. Jag är ingen galning så jag äter fortfarande tokigt då och då men i allmänhet äter jag idag mycket bättre än jag någonsin gjort förut.

Nästa steg var att se över träning och hälsa. Jag har själv aldrig varit något större fan av att röra på mig men allt eftersom jag blivit äldre har jag börjat tänka mer på vikten av att träna. Det jag märkt är dock att efter träningen är ibland återhämtningen nästan viktigare än nästa pass. När jag inte lagt tid på att återhämta mig känner jag mig trött och hängig och det är oerhört onödigt.

För att hjälpa återhämtningen på vägen sökte jag efter information kring vad jag själv kan göra. Att massage är bra för ryggen var något jag fort lärde mig och för mig som alltid haft ryggproblem var detta avgörande för att jag skulle börja gå på massage. Nyfiken – massörerna hos Aktiv Träning & Massage i Linköping är oerhört duktiga på sitt jobb. Att de dessutom är vana vid människor som tränar på hobbynivå likaväl som professionella atleter är bara ett extra plus i kanten.

Fördelar med massage

  • Det snabbar på återhämtningen och gör att du enklare kan träna och göra din kropp starkare genom nästa träningspass och nästa. Jag har utan att tveka märkt stor skillnad på mig själv och är glad att jag gjorde det.
  • Det är ett sätt att slappna av i en värld där stress är oerhört vanligt. Helt enkelt en stund där du kan ägna dig åt att ladda batterierna för att sedan komma ut som en mer energifylld person än innan. Jag som har barn kan säga att jag definitivt är en bättre förälder tack vare detta.

Även i media skriver man ofta om massage. Oftast hittar man dessa artiklar i hälsodelen av tidningar och magasin men då och då kan man hitta dem även i dagstidningar. Nyfiken – i denna artikel från Expressen kan man läsa om hur massage är bra för ryggen och därför hjälper mängder av människor varje dag. Jag är helt klart en av dem.

Tänk på detta om du är intresserad av att gå på massage

  • Jag glömde först att hålla koll på plånboken men insåg snabbt att jag måste göra det. Själv hittade jag enkla kalkyler jag kunde använda på nätet och de var jättebra.
  • Sedan gjorde jag också egen research på nätet när jag hittade ett företag jag gillade. Detta var super eftersom jag kunde läsa rekommendationer från tidigare kunder. Helt klart väl värt min tid eftersom jag i längden sparade både tid och pengar på detta.

Massage är bra för ryggen och kroppen i övrigt. Detta är ett faktum man helt enkelt inte kan bortse från. Jag kan utan att tveka säga att massage på många sätt och vis har förändrat mitt liv till det bättre både vad gäller träning och livet i stort.