Myter om skönhetsvård

Jag har provat det mesta när det kommer till att ta hand om mitt utseende och myter om skönhetsvård är något jag ofta stött på. Faktum är att jag fortfarande inte har riktig kolla på absolut alla myter som finns där ute men jag har i alla fall lärt mig en hel del på vägen.

69-5-myter-om-skonhetsvårdJag är i allmänhet rätt nöjd med mitt utseende men det gäller ju att ta hand om det – man blir ju inte yngre om man säger så. Därför lägger jag ned en hel del tid och pengar på att ta hand om speciellt min hud men även hår och andra saker som känns viktiga för mig.

När jag väljer vad jag vill göra i form av skönhetsvård brukar jag oftast göra en prioriteringslista – det är ju trots allt så att jag inte har obegränsade tillgångar även om jag har ett helt okej jobb. Genom en prioriteringslista kan jag lättare bestämma vad jag faktiskt bör göra först och vilka punkter som kanske kan vänta en tid. Andra saker jag tycker man bör fundera på när man vill investera i skönhetsvård kan du hitta nedan.

Tänk på detta när du vill investera i skönhetsvård

  • Budget! Som sagt – jag har inte obegränsat med pengar och eftersom detta gäller de flesta av oss så är det ett bra tips att se till att man har koll på hur mycket man faktiskt kan spendera på detta.
  • Läs, läs, läs! Genom att läsa på om olika produkter och behandlingar kan man få riktigt bra tips på vad man bör investera i. Att fråga familj och vänner är även det något jag brukar göra ofta – i alla fall de som jag vet har koll på området!
  • När du köper något – se till att du förstår vad som ingår i avtalet eller behandlingen du gör. Om du mot förmodan skulle vara missnöjd i efterhand kan det vara bra att känna till dina rättigheter och därmed sova lugnare!
  • Om det gäller en behandling – kontrollera gärna företaget eller salongen du vill gå till i förväg. Innan jag hittade min favorit sökte jag online efter rekommendationer och det finns otroligt mycket information på nätet – helt enkelt ett lätt sätt att undvika att gå till en salong som inte är seriös i sin kontakt med sina kunder.

En spännande sak jag faktiskt provade härom veckan är att göra fillers. Det är ett relativt lätt och smidigt sätt att förbättra ens utseende utan att för den skull se ut som att man har gjort världens skönhetsoperation. Jag gillade med andra ord den behandlingen och du hittar pris för fillers i läppar och kinder här. Vem vet, det kanske blir något du gillar du också.

I media kan man få så många tips om skönhet, ibland tycker jag nästan det kan bli lite för mycket fokus på just det. Denna artikel i Aftonbladet avlivar myter om skönhetsvård och öppnade i alla fall mina ögon för många myter som jag länge trott var sanna men som visade sig inte vara det alls. Helt otroligt egentligen vad man gått omkring och trott på under åren.

I slutändan tror jag att man helt enkelt måste se till sig själv och ens egna behov när det kommer till just skönhetsvård. Det är så lätt att gå på myter om skönhetsvård och dessutom hoppa på saker som egentligen kanske inte passar en själv alls. Att lita på sin magkänsla och få en ordentlig utredning kring vilka behov man faktiskt har för att man skall må så bra som det bara går är så som jag ser det en riktigt bra början.