Nya trenden är att bli hyrsjuksköterska

11-6-nya-trenden-ar-att-bli-hyrsjukskoterska-1

Den som jobbar inom vården vet att det är ett yrke som är väldigt roligt. Jag tycker i alla fall att den största gåvan och fördelen med mitt jobb är att jag kan hjälpa människor att känna att saker är lite enklare trots att de just nu genomgår vissa svårigheter i sitt eller en anhörigs liv. Det var en av de största anledningarna till att jag blev sjuksköterska.

Att jobba som hyrsjuksköterska

Efter att under ett par år ha arbetat som sjuksköterska blev jag dock varse att nya trenden är att bli hyrsjuksköterska. Flera av mina kollegor valde att sluta på sina jobb för att istället hyra ut sig som sjuksköterska via andra arbetsgivare. Bemanningsföretag på marknaden inom vård är idag flera och till slut valde också jag att söka mig dit. Så som jag ser det finns det mängder av fördelar med att jobba som hyrsjuksköterska.

Fördelar med att jobba som hyrsjuksköterska

  • Jag tycker att det bästa är att jag fått en mycket högre lön än jag annars skulle ha haft. Det jag ser fram emot ännu mer är att min löneutveckling kommer att vara markant i jämförelse med mina tidigare kollegors under åren som kommer. Detta ger högre livskvalitet eftersom jag har mer pengar i plånboken.
  • Ny trenden är att bli hyrsjuksköterska och detta är heller inte så konstigt då man får möjlighet att leva mer flexibelt. Allt jag behövde göra var att säga till min nya arbetsgivare hur mycket jag ville arbeta – halvtid, heltid eller sjuttiofem procent – och de fixade dem omedelbart. När jag sedan ville ha mer pengar inför sommaren så gick jag upp i tid temporärt. Jag kunde också välja om jag ville jobba dagtid, nattetid eller kvällstid vilket gjorde att jag kunde spendera mer tid med mina små barn än innan.
  • Jag fick också andra fördelar som till exempel ett gymkort och fria månadskort på den kommunala trafiken. Detta var otroligt bra för mig som annars lagt mycket pengar på detta tidigare.
  • Dessutom kändes det tryggt att jag alltid hade en kontaktperson (som jag fortfarande har) som jag kunde vända mig till när jag hade frågor. Min kontakt har följt med mig mellan olika kontrakt och jag vet därför att jag alltid kan prata med henne. Hon kan ju trots allt min historia och vad jag behöver för att vara nöjd i mitt yrke.

Nyfiken på att veta mer – du hittar mer information på www.medkomp.se och kan ställa frågor om du har fler. Jag vet att de är glada att besvara alla undringar du har. Att läsa sig till mer information är alltid bra tycker jag – det blir allt vanligare att hyra ut sig som sjuksköterska och så här gör du för att komma igång med ditt nya liv.

Hyrsjuksköterskor i media

11-6-nya-trenden-ar-att-bli-hyrsjukskoterska-2

Nya trenden är att bli hyrsjuksköterska. Detta är något som även media plockat upp. Sveriges Radio rapporterar här om att sjuksköterskor kan tjäna upp till dubbelt så mycket hos bemanningsföretag och detta är ett intressant inslag för alla som på något sätt är intresserade av ämnet tycker jag. Vill du läsa mer kan jag även tipsa om detta; Vestmanlands Läns Tidning skriver om trenden med att sjuksköterskor hyr ut sig själv. Kul läsning som är inspirerande för alla som är nyfikna på att byta upp sig så att förutsättningarna är bättre än någonsin.

Så som jag ser det kan man även säga att det från ett medicinskt perspektiv kan vara smart att ha hyrsjuksköterskor. De kan nämligen se saker ur en ny synvinkel som människor som jobbat länge på samma ställe kanske inte kan. Dagens Medicin skriver i en artikel om hur bemanningsbranschen för sjuksköterskor går från klarhet till klarhet och jag tycker artikeln visar på just fördelarna med hyrsjuksköterskor.

Detta innebär det att bli hyrsjuksköterska

11-6-nya-trenden-ar-att-bli-hyrsjukskoterska-3

När du funderar på att bli hyrsjuksköterska är det naturligt att det uppkommer många frågor, det gjorde det i alla fall för mig. Nya trenden är att bli hyrsjuksköterska men det är inget man ska göra utan att informera sig. För mig som redan gått igenom det kan jag dock säga att det finns ett par saker man kan tänka på för att göra valet enklare. Här kommer mina bästa tips.

Tips för den som vill bli hyrsjuksköterska

  • När du hittar ett bemanningsföretag du är intresserad av bör du alltid kolla upp företaget på nätet. Där lämnar tidigare medarbetare ofta rekommendationer och omdömen på nätet och dessa kan vara smarta att ta del av för den som är nyfiken på att få veta vad andra tyckt om sin upplevelse med ett visst företag. Att lägga lite tid på detta är väl värt det för den som önskar undvika oseriösa aktörer på marknaden tycker jag. Jag vet nämligen många som inte gjorde detta och som ångrat sig i efterhand.
  • Det första jag gjorde när jag tagit ovan steg var att skriva ned alla frågor jag hade på en lista. Den skickade jag sedan till företaget. De bemanningsföretag som gav mig tydliga svar var sådana jag gick vidare med medan företag som inte gav några bra svar alls var sådana jag satte åt sidan. Smart och enkelt att gå framåt i urvalsprocessen genom att göra detta tycker jag.
  • Sist men inte minst, den som vill skriva på för ett företag bör alltid läsa igenom villkoren för sin anställning ordentligt. Detta var något min pappa alltid sa till mig och därför något jag följt oavsett vilken arbetsgivare jag haft. När jag varit osäker har jag bett någon jag litar på att kolla igenom avtalet med mig. Det är alltid bra att ha en extra trygghet och ett par ögon till på avtalet tycker jag.

Att ta ansvar för sitt framtida yrkesliv

Nya trenden är att bli hyrsjuksköterska, det märker man både på arbetsplatser och i media tycker jag. Att jag hoppade på denna trend är inte så konstigt eftersom det helt enkelt givit mig ett bättre liv med en högre lön och livskvalitet. Därför tipsar jag alla om denna möjlighet. Det är ju faktiskt så att det aldrig är för sent att göra detta val oavsett om man jobbat under trettio år eller i två. Man spenderar ju faktiskt mycket tid på sitt jobb så varför inte skapa de bästa förutsättningarna för att göra det bra tycker jag i alla fall.

En äldre kollega ändrade sitt liv ordentligt för någon månad sedan genom att bli hyrsjuksköterska. Hon kommer att få en bättre pension än hon först trott tack vare detta. Att sprida goda ord är bra att göra i livet, oavsett om det gäller privat eller jobbet tycker jag.