Så hittar du nytt jobb snabbt 

481-6-1-hitta-nytt-jobb-snabbt

Jag tror det kan vara upplyftande att byta jobb ibland. Inte om du har hittat ditt drömjobb naturligtvis. Men det kan vara en bra ide’ att komma ur gamla hjulspår och hitta fram till entusiasmen igen. Du ska nog inte stänga igen sinnet utan vara öppen för de möjligheter som finns. För vissa är det dock inte ett val, utan de måste helt enkelt hitta ett nytt jobb. På sina håll är det fortfarande nedskärningar eller så trivs de inte på arbetsplatsen kanske.

Oavsett varför du söker nytt jobb så tycker många att det är svårt. De ser framför sig veckor eller månader med att fylla i formulär, skicka ut cv och gå på jobbintervjuer. Och jag förmodar att det kan vara så om du har otur. Men flera personer jag känner har hittat ett nytt jobb snabbt, utan att förlora vare sig tid eller tålamod. Och det handlar om bra jobb där de verkligen trivs.

Hjälp att söka jobb

Ett bra sätt att hitta ett nytt jobb lite snabbare är genom att kontakta ett rekryteringsföretag. De har fingret på pulsen och vet hur arbetsmarknaden ser ut. Ofta är de inte geografiskt bundna, utan fokus ligger mer på dina kvalifikationer och vad du har lust att jobba med. Detta öppnar flera portar, speciellt om du verkligen vill satsa på din karriär. Du kan hitta ditt nästa jobb eller lämna en intresseanmälan hos Jobzone.

En fördel med dessa bemanningsföretag är att de har så många olika möjligheter öppna för dig. Du kan söka på jobb inom lager, asbestsanering, ekonomi eller handel. Allt på samma ställe, du slipper gå runt och leta överallt. Deras databas är stor och om de inte har något till hands just för tillfället så kommer du snart att bli kontaktad. Det är lite som en stor gryta där du kan fiska upp de bästa köttbitarna vid behov.

Jag har själv varit i kontakt med dessa företag och vet hur effektiva de är. Flera av mina bekanta har hittat det allra bästa jobbet genom att gå via dem. Allt eftersom det blivit populärt så har också företagen insett att det är här de kan hitta personal. Det blir positiv kedjereaktion där alla blir nöjda. Du hittar jobb och de hittar bra personer att anställa. En vinnarsituation skulle jag vilja kalla det. På den här sidan finns ett bemanningsföretag inom ekonomi.

481-6-2-hitta-nytt-jobb-snabbt

Starta upp på nytt

För de som kommer till Sverige från andra länder kan det vara svårt att hitta ett bra jobb. En av mina grannar hade ett högt uppsatt jobb inom någon administration i sitt hemland, men här kör han truck. Inte så att han klagar, han trivs på jobbet. En orsak är språket, om du ska jobba inom vissa branscher måste du helt enkelt kunna riktigt bra svenska. Men jag har också hört att för andra är det deras utbildning som sätter stopp för att hitta det jobb de vill ha. Den är inte känd i Sverige och därför kan de inte använda den på sitt cv.

Nu har flera organisationer och företag insett vilken källa av kvalificerad arbetskraft dessa personer i verkligheten är. Jag tror att du nu kan få din utbildning analyserad och validerad på arbetsförmedlingen. Att plugga svenska är ju alltid bra, oavsett vad du ska jobba med. Sedan är det bara att söka, och då kan bemanningsföretagen vara till hjälp. Göteborgs-Posten skriver i denna artikel om hur nya svenskar får ekonomi jobb.

Det är klart att vissa utbildningar måste kompletteras. Sjuksköterskor från vissa länder, till exempel, kan praktisera i Europa. Men de måste först läsa in äldrevård, eftersom det inte existerar i deras länder. Fast jag tror att det är bättre att ta sig tid med detta och sedan ha din utbildning godkänd. Du har ju då mycket större chans att hitta ett jobb som du kan trivas med.

Inte vänta så länge

Om du verkligen behöver ett jobb kanske du inte vill vänta så länge. En del blir deprimerade om de inte får jobba, de känner sig överflödiga i samhället. Även om detta bara är en inbillning, så kan det kännas nog så hårt. Jag vet bara själv hur rastlös jag blir när barnen är sjuka och jag bara går hemma. Det är en bra anledning men jobbet lockar.

Därför är det så bra med dessa företag och sajter där du kan hitta ett jobb snabbt. Det räcker med att lägga in dina uppgifter så spottar de ut ett förslag till dig. Jag kan tänka mig att ju mer kvalificerad du är desto lättare är det. Men det verkar finnas jobb inom alla sektorer för tillfället, så det kanske inte gör någon skillnad. Metro skriver i en artikel om hur du hittar nytt jobb snabbt.

Söka jobb och personal

Hela tiden så är det en fin balans mellan företagen som söker personal och folk som söker jobb. På något sätt så måste de hitta fram till varandra. Vad jag har förstått så är de sociala nätverken starkt involverade i denna process. Själv tror jag på bemanningsföretagen eftersom de sakta men säkert bygger upp sin information. Du kan lägga in en intresseanmälan så att de finner dig så fort det blir något ledigt.

Just nu har jag inga tankar på att byta jobb. Jag trivs bra med både uppgifterna och lönen. För många är det också viktigt att ha chansen att växa. Kanske inte göra en lysande karriär och bli chef för företaget. Men ha tillräckligt med plats för att utvecklas både som person och inom yrket. Detta borde uppmuntras på alla arbetsplatser. Detta är en åsikt som jag ofta och högljutt gett till känna. Som tur är har jag aldrig haft problem med detta. Eller så har jag kanske valt väl, och hamnat där de håller med mig.

Det är troligtvis allra bäst att hitta fram till ett nytt jobb så fort som möjligt. Att slippa gå där och vänta, och istället kunna komma igång och jobba. Därför gäller det att utnyttja alla de vägar och möjligheter som finns för att söka jobb.