Så kan HLR-utbildning komma till nytta när du minst anar det

702-1

Livet är oförutsägbart och detta är tyvärr något jag fått uppleva på alltför nära håll. Detta har gjort att jag insett vikten av att kunna hjärt-lungräddning. Jag har därför gått en kurs i ämnet och tipsar alla jag möter att det kan vara en bra sak att göra. Vem som helst kan ju få hjärtproblem och de kommer ofta snabbt så att den som finns bredvid kan hjälpa till är alltid smart.

När jag var yngre trodde jag inte att någon bredvid mig kunde dö. Det kanske låter konstigt men är ett faktum som faktiskt är sant. Man tänker liksom inte på att någon inte känner till att de har ett fysiskt problem och så slår det till när man minst anar det. När min kompis och jag var unga var vi ute på ett ställe och så plötsligt så kollapsade hon. Jag visste inte vad jag skulle göra men åkte med till sjukhuset. Hon klarade sig men hade fått ett oväntat hjärtproblem och detta fick mig att omvärdera min egen situation. Därför sökte jag mig till en HLR-kurs. Vem som helst kan drabbas och så kan HLR-utbildning komma till nytta när du minst anar det. Det var inte en lärdom jag ville få men allt så viktig oavsett.

Fördelarna med att gå en sådan kurs är många oavsett om man är ung eller gammal. Alla som är tillräckligt stora kan faktiskt lära sig en hel del av detta.

Fördelar med att gå en HLR-utbildning

  • Vem som helst kan få en hjärtattack eller ett hjärtstopp. Detta betyder att du kan rädda liv när du minst anar det och det finns ingenting bättre du kan göra i ditt liv.
  • Du kan rädda livet på en person som står dig nära och för de allra flesta kan det gälla ett barn.

Att ha en hjärtstartare på plats där man jobbar är ett bra exempel på något man bör prata med sin arbetsgivare om. Har man det inte är det onödigt om någon skulle drabbas av något. En av de första saker jag gjorde var faktiskt att se till att vi fick en på plats där jag jobbar och jag är så glad för det. Något år senare fick nämligen en kollega just ett hjärtstopp och han klarade sig. Det var något vi pratade om efteråt vilken tur det var att vi faktiskt hade den. De som kom från ambulansen sa också att vi hade tur som hade en och hade vi inte haft det så skulle nog vår kollega inte finnas här idag.  Hjärtstartare pris är en vanlig sökning på nätet och detta är en billig livförsäkring för alla som bryr sig om sina medmänniskor på något sätt. Det kräver dock att någon kan detta med HLR och väljer du att gå en hlr instruktörsutbildning i Göteborg kan du lära andra att rädda liv. Det kan vara en ytterligare trygghet på till exempel ditt jobb.

Medias rapportering om HLR

Jag tycker det är viktigt att läsa tidningen och detta har jag även gjort vad gäller HLR.  HLR kan komma till nytta när du minst anar det. Läs mer på den här sidan i Expressen och få en påminnelse om hur viktigt det är att många kan detta.

Sveriges Radio rapporterar i ett inslag om vikten av att se över HLR-kunskap för nyckelpersoner i samhället och även denna artikel tycker jag är smart att läsa om man är intresserad av ämnet. Alla borde ju vara det eftersom det kan drabba alla så att säga. Så kan HLR-utbildning komma till nytta när du minst anar det är något alla bör känna till. Det skulle få fler att välja att gå en utbildning tror jag.

Mina bästa tips för att välja HLR-utbildning

  • Börja med att kolla var de erbjuds. De finns i ett antal städer och du ska ju kunna åka dit där de finns utan alltför mycket problem.
  • Ta sedan resa på kostnaden. Det är viktigt att ha en budget för hur mycket du har råd att spendera. Är det företaget som betalar kan du fråga dem. Du vill ju inte försätta dig själv eller någon annan i en svår ekonomisk situation då du ska gå något som ska vara en investering, ingenting annat.
  • Kolla med andra om de har tips på vart du kan vända dig. Det finns flera företag som erbjuder detta och om någon du har förtroende för kan ge dig tips är det alltid bra.
  • Läs om företaget du vill gå kursen hos innan du bestämmer dig. Då kan du få reda på vad andra har tyckt om det hela och detta kan hjälpa dig vid ditt val. Du vill ju ha en seriös aktör som faktiskt ger dig kunskaperna du behöver. Att lägga några minuter på detta kan i längden spara dig både tid och pengar.
  • Läs till sist igenom villkoren för det köp du gör. Du vill ju veta vad som ingår annars kan du bli besviken. Det blev jag en gång då jag inte gjorde tillräckligt med efterforskningar. Läs villkoren flera gånger för att vara helt säker på vad som gäller om du till exempel måste ställa in ditt deltagande.

Det kan rädda liv att gå en HLR-kurs

702-2

Jag vill att alla ska gå en kurs då det kan rädda mitt liv och andras. Det är en sådan liten investering som kan ge stora resultat som kan förändra liv och så kan HLR-utbildning komma till nytta när du minst anar det.