Så tryggar du eluttagen för barnen 

Bland det viktigaste som finns är att skapa en trygg omgivning för barnen. Vi föräldrar har ett enormt ansvar för dessa små varelser som till att börja med är helt beroende av oss. Vartefter de växer så klarar de av mer och mer saker, men detta leder bara till nya orosmoment. Jag tappar nästan andan varje gång jag ser ett litet kryp som tar sig närmare ett eluttag eller som löper risken att slå i huvudet på ett bordshörn eller liknande.

För att det ska bli så få olyckor som möjligt så finns det mycket du kan göra. Själv satsade jag på det mesta, allt för att slippa vara rädd för att något skulle hända. Trygga eluttag var ett minimum, och fortsätter att vara det. Här tror jag att vi vuxna också kan ha nytta av att vara mer försiktiga, just för att elen faktiskt kan skada dig rejält.

Den bästa lösningen

Idag finns det olika former av eluttag som alla är säkra för barnen. Samtidigt så vill du ju kunna använda dem utan att bli helt gråhårig av att förstå hur de fungerar. Jag kommer ihåg en del av de gamla uttagen där du knappt fick in en kontakt, men barnsäkra var de! Det finns smarta popup eluttag för ditt kök som är en del av framtidens design. Bra mycket bättre än de gamla sorterna.

Fast det viktigaste är ju hela tiden att tänka på barnen. Att de ramlar någon gång ibland hör till uppväxten. Vem av oss har inte några ärr på knäna att visa upp? Men det ska inte vara farligt för de små. Och du ska inte tro att du kan se efter dem hela tiden. När de väl börjar krypa eller åla sig fram så är friden över. Du bara måste anpassa ditt hem enligt deras behov. Vad jag alltid gjort är att förbereda allt så att den lilla skulle kunna vara ensam i rummet. Det var hon ju aldrig, jag har alltid varit noga att passa på henne. Men om jag skulle bli distraherad ett par sekunder så skulle ingenting farligt kunna hända.

385-6-2-sakerhet-elektriska-kablar

Skydd för både barn och vuxna

Nu måste ju vi vuxna också vara försiktiga i vissa situationer. jag skulle aldrig sticka en penna i ett eluttag, så pass mycket vet jag. Men på en del arbetsplatser är det absolut nödvändigt med skyddsutrustning eller speciell klädsel. Du kan klicka här för att hitta arbetsskor till kök. Det är en miljö där saker ramlar och även där du står upp flera timmar i sträck. Jag skulle nog rekommendera ett par stödstrumpor tillsammans med arbetsskorna.

Byggen är en annan arbetsplats där hjälmar, skor och annat gör det till en säkrare omgivning. Det kan kännas lite bökigt ibland med allt som du ska komma ihåg. Men det är ju för din egen säkerhet, så egentligen är det inte mycket att diskutera. Samma sak som du gör för dina barn i hemmet ska du se till att tänka på för egen räkning på arbetsplatsen. Ungefär som att alla sätter på sig bilbälte, det är ett skydd mot eventuella olyckor.

Barnens säkerhet framför allt

Jag har tidvis varit allt för ängslig och tänkt på allt som kan hända. Det drabbar nog de flesta föräldrar, speciellt när barnen är riktigt små. Jag kommer ihåg hur jag tittade på min dotter på BB och tänkte på hur känslig hon var. Att hennes välbefinnande och liv nu låg i mina händer. Jag hade allt ansvar och det kändes. Efter några veckor blev det bättre, för jag vande mig vid att ha en sådan liten varelse i mitt liv.

Nu är jag inte direkt ängslig, utan mer praktisk. Jag vill naturligtvis inte att något ska hända med min dotter, eller något annat barn heller för den delen. Därför har jag läst på om vad som kan ske och sett till att säkra mitt hem. Alla sådana där små detaljer som du själv inte tänker på och som inte betyder något för de vuxna. Nu har jag blivit något av en expert på barnsäkerhet i hemmet. Något som jag är stolt över, för min dotter har aldrig skadat sig på något som jag kunde ha undvikit. Trygga eluttagen för barnen. Läs mer i denna artikel i Aftonbladet.

Dyrbara lösningar för säkerheten

Det är klart att en del saker kostar mer eller mindre pengar. Ett larm till hemmet kan få dig att känna större trygghet, men du betalar för det. Att det är värt varje krona håller dock många med om. Att säkra hemmet för barnen kostar vanligtvis inte så mycket. Eluttag och liknande tillsatser är mycket rimliga i pris. På de flesta arbetsplatser där speciell utrustning behövs så står företaget för dem. Du får kvitta ut vad du behöver, och kan alltid byta ut det när det blir slitet.

Många tar tyvärr med sig saker hem, och använder dem inte bara för jobbet. Detta leder till högre priser och färre förmåner. Men eftersom det handlar om dyrbara saker så blir det också lockande för de kriminella elementen. Tjuvar stal arbetsskor och länsade det mesta. Läs mer i denna artikel i Expressen.     Det gäller tydligen att skydda sig mot det mesta, jag hade aldrig trott att någon skulle stjäla dina arbetsskor.

Ta hand om barnen

I många hem finns det bra många eluttag. Jag försökte räkna en gång, men kom av mig ganska snabbt. Istället för att ha en massa skarvsladdar och förlängningar så är det ju faktiskt mer praktiskt med fler uttag. Men det innebär också att du måste köpa mer skydd för dem, alternativt installera uttag som är säkra för barn. Jag lutar åt att det borde bli standard i alla nya hus.

För de flesta har ju små barn boende i hemmet någon gång under vistelsen. Om det inte är dina så kan det vara barnbarn eller kompisarnas ungar som härjar. I mitt hem så är alla eluttag helt trygga för barn. Naturligtvis så måste du hela tiden passa dem när de är riktigt små, men jag är i alla fall säker på att ingenting farligt kan hända med dem.