Skattechock för förmånsbilister

398-6-skattechock-for-formansbilister-1

Jag har jobbat som säljare i väldigt många år. Det var till att börja med enbart ett yrke jag råkade in på så som många människor gör men jag insåg snabbt att jag formligen älskade det och dessutom var duktig på det jag gjorde. Därför har jag fortsatt, inom flera olika områden, men alltid som säljare.

Jag är övertygad om att det mer eller mindre är ett kall att bli säljare, i alla fall om man vill lyckas mer än de flesta andra. Har man inte drivet att sälja så kommer man ju helt enkelt inte att sälja så mycket som man annars skulle göra. Att säljjobb är populära bland dem som vill göra karriär och drivs av att utmanas dagligen är med andra ord ingen överraskning så som jag ser det.

Att jobba som säljare är omväxlande, det är så som jag ser det den största fördelen med jobbet. Dessutom är det en konstant utmaning och jag drivs hela tiden av att nå en ännu större affär än jag gjort förut. I jobbet har jag de senaste åren haft bil men det beror ju helt på vilken typ av säljare man är såklart. Säljarnas Riksförbund vet vad som gäller för en förmånsbil eller tjänstebil när du är säljare och jag har alltid hittat svaren jag sökt kring detta där.

Är du på gång att få en tjänstebil men känner dig osäker på vad som gäller och om det finns något du bör tänka på när du ska välja en tjänstebil? Det finns som tur är en hel del bra tips du kan ta del av för att få ett så bra avtal som möjligt. En skattechock för förmånsbilister är något man vill undvika så det gäller att läsa på.

Tips för dig som ska skaffa tjänstebil

  • Börja med att kolla med din arbetsgivare vilken typ av prisklass du kan lägga dig på. Det är en självklarhet att en ordentlig budget finns på plats i förväg så att du vet hur mycket tjänstebilen kommer att kosta dig samt hur mycket som din arbetsgivare kommer att stå för. Be gärna om denna information skriftligt så att du vet vad du kan spendera. Tänk på att denna punkt är grundläggande för att du ska få en bra upplevelse av tjänstebilen.
  • Jag är alltid intresserad av att höra andras åsikter, speciellt om det gäller att fråga människor som kan tänkas ha mer kunskap än jag om ett ämne. Jag vill inte ha en skattechock för förmånsbilister och därför tipsar jag alla om att fråga människor som haft tjänstebil länge om råd. Se bara till att fråga människor som du har förtroende för, jag gjorde misstaget att fråga någon som inte ville mig väl en gång när jag var ung och detta var inte smart.
  • Jag kan också tipsa om att söka på nätet när du hittar en typ av bil du är intresserad av. Då kan du få reda på mer om hur den är att köra och vad andra tyckt om sin upplevelse med just den bilen som tjänstebil. Försök att lägga några minuter på att läsa på flera sidor så att du kan få en balanserad bild av det hela. Det är ju sällan bra att bara läsa vad en person har tyckt. Om ditt företag har ett avtal med en speciell bilfirma bör du också besöka dem för att kolla hur du känner inför olika bilar.
  • Jag vill sist men inte minst tipsa om att ställa frågor och dessutom om att läsa igenom villkoren för avtalet ordentligt. Då kan du känna dig trygg med det val du gör och vet vad som gäller i olika situationer som kan tänkas uppkomma med din tjänstebil.

Medias artiklar om tjänstebilar

398-6-skattechock-for-formansbilister-2

I tidningar skrivs det ofta om just tjänstebilar eftersom många har dem och det är ett hett ämne i flera fall. Väldigt få vill ju uppleva en skattechock för förmånsbilister eftersom man vill tycka att det är smart att ha den och dessutom behöver den i jobbet. Budgetförslag som påverkar förmånsbilister. Läs mer i denna artikel i Privata Affärer och se om det påverkar dig.

Aftonbladet skriver här om hur förmånsbilister kan få en skattechock om de inte läser på och detta är en viktig artikel att läsa för den som har en förmånsbil och inte vill råka in i några problem. Jag tycker sådant här är viktigt att ha koll på.

Jag älskar mitt jobb

Jag älskar verkligen att jobba som säljare och att ha en förmånsbil gör mitt jobb enklare än någonsin förut. För att det ska bli så bra som möjligt är det dock viktigt att läsa på och därför råder jag alla att göra det innan man bestämmer sig för vilken bil man ska välja för att det ska bli bra.