Stockholms bästa bruncher

Jag har alltid älskat att äta riktigt goda frukostar så för mig är det helt fantastiskt att man numera kan ta del av superba bruncher runt om i vår huvudstad. Ibland gillar jag att helt enkelt laga brunch hemma och kanske bjuda in ett par kompisar men att få njuta av en riktigt bra brunch på restaurang är något som väldigt få saker kan slå.

368-5-stockholms-basta-bruncherI mitt tycke är Stockholm en helt fantastisk stad att upptäcka genom dess många bruncher. Kanske låter löjligt men det är faktiskt sant. Jag har ett par favoriter som ligger över hela stan men om jag är i centrum är det framför allt en som gäller – den populära restaurangen Mr French har en god brunch i gamla stan som jag i alla fall brukar unna mig någon gång i månaden eller två. Här gillar jag utöver maten också det faktum att man har en mysig miljö och en utsikt som många skulle betala dyra pengar för. Brunch ska enligt mig avnjutas under flera timmar och just här kan jag göra det utan att känna någon som helst stress.

Med all den erfarenhet jag nu fått av att äta brunch har jag samlat en massa saker som kan vara bra att tänka på när man ska välja brunchställe. Stockholms bästa bruncher finns inom räckhåll – det gäller bara att välja smart.

  • Tänk på att fundera igenom vilka som skall gå med på brunchen. Är det exempelvis barn med eller någon som har svårt att gå bör man såklart inte välja en restaurang som är svårtillgänglig eller inte barnvänlig.
  • Är man ett sällskap som skall äta brunch bör man diskret också ta reda på budgeten. Jag har egen erfarenhet av tråkiga ögonblick som uppstått då någon inte riktigt känt sig bekväm med priserna med då det varit för sent att faktiskt vända om och välja ett annat ställe istället.
  • Kolla gärna också om man måste reservera. Stockholms bästa bruncher är populära – speciellt på helger – och om man är ett sällskap är det inte säkert att man får plats om man inte bokar i förväg. Enklaste sättet att ta reda på detta är genom ett samtal till restaurangen.

Man kan läsa mer på http://www.mrfrench.se om man är intresserad av att höra sig för om passande dagar eller kanske kolla in utbudet. Det är så som jag ser det ett enkelt sätt att ta reda på om en restaurang är något för en själv eller inte.

Jag brukar ofta också läsa tidningar och kolla på nätet efter nya och spännande ställen att käka brunch på i stan. I den här artikeln skriver Dagens Nyheter om en av Stockholms bästa bruncher och här har jag hittat en hel del spännande alternativ jag kanske inte skulle ha funnit annars. Hemma har jag ett antal tidningar jag prenumererar på för att helt enkelt hålla mig uppdaterad om vad som finns där ute.

I slutändan kan man lätt konstatera att jag helt enkelt älskar mat och att äta och få prova riktigt spännande rätter. Brunchen är så som jag ser det också ett utmärkt sätt att få äta frukost och lunch på en och samma gång och för mig som gillar att vara aktiv är det ett smart sätt att vara effektiv men samtidigt äta gott på.

Stockholms bästa bruncher är säkerligen något som varierar beroende på vem man frågar men det är ett faktum att i alla fall jag anser att ett par restauranger håller riktigt hög klass år efter år. Jag älskar att helt enkelt blanda de gamla trogna bruncherna med nya upplevelser i brunchens värld varje vecka.