Tänk på detta då du köper en ny dator

1011-1

Den stora majoriteten av människor i Sverige äger idag en dator. Detta då vi idag lever stora delar av livet genom datorn och utför allt från bankärenden till arbete där. För att försäkra sig om att man håller all information man har på sin dator trygg är det viktigt att man använder sig av de verktyg som finns tillgängliga.

Jag har tyvärr varit med om att förlora viktig information på grund av att jag inte hade ett bra antivirusskydd och definitivt inte någon brandvägg att tala om på min dator. Detta är dock något jag inte tror att jag är ensam om eftersom de allra flesta vid något tillfälle råkar ut för problem på grund av att ett skydd har gått ut eller att man inte hade något till att börja med.

Nyfiken på ett bra alternativ som hjälper dig att skydda din dator – genom att söka på AVG AntiVirus priser kan du få information om vad denna investering kommer att kosta och vad du kan få ut av att ha ett bra antivirusskydd.

Jag är numera egen företagare så jag har nyligen lärt mig vikten av att se till att datasystemet på företaget har det skydd det behöver. Företaget AVG erbjuder brandvägg för företag som sätter säkerheten högst och detta är också viktigt att se till att ha för den som vill vara säker på att man inte utsätter sitt datasystem för problem. Tänk på detta då du köper ny dator eller om du måste omvärdera det system du redan har så tror jag att du kommer att känna dig trygg inför framtiden.

Bra läsning om dataskydd i media

1011-7-tank-pa-detta-da-du-koper-en-ny-dator-2

Det finns massor med bra läsning i tidningar om just antivirus och brandskydd. Jag gillar själv att läsa branschtidningar om ämnet men det går att hitta bra artiklar även i vanlig media. Dagens PS skriver i den här artikeln om vikten av att välja rätt virusskydd för sina datorer och tänk på detta då du köper en ny dator så att du inte missar något så viktigt från start.

Alla måste då och då investera i en ny dator eftersom de blir gamla och behöver uppgraderas med jämna mellanrum. Tänk på detta då du köper en ny dator. Läs mer på den här sidan i Expressen och se om du har koll på allt du måste. Jag köper en ny dator ungefär vart tredje år så jag tycker att jag har klarat mig rätt bra jämfört med många andra men det skadar aldrig att läsa på inför ett nytt köp tycker jag. Ibland kan det ju vara värt det att köpa en dyr dator men jag tycker också att det vid vissa tillfällen verkar minst lika bra att köpa en billigare variant. Så länge man har ett bra skydd tror jag att de håller ungefär lika bra faktiskt.

Att välja rätt skydd för en själv och ens företag kan vara svårt men det finns ett par saker man kan tänka på för att försäkra sig om att man gör ett bra val. Nedan finner du mina bästa tips för detta.

Mina bästa tips för att hitta rätt skydd för din dator

  • Ekonomin. Tänk på detta då du köper en ny dator. Det är såklart tråkigt att behöva göra men du tjänar aldrig på att köpa för mer än du faktiskt har råd med. Gör en snabb budget för att vara säker på att du känner till dina gränser. Detta kan du läsa dig till hur man gör eller fråga någon som kan det hela. Jag har gjort misstaget att inte göra en budget flera gånger och det gör jag inte om.
  • Våga fråga andra! Vi är alltid så blyga när det kommer till att fråga andra människor om hjälp. Det tycker jag att vi ska ändra på. Jag kollar alltid med andra innan jag ska köpa något eftersom de kanske har supertips och jag inte vill missa dem för något så tokigt som att jag inte vågade fråga.
  • Gör egna efterforskningar. På nätet finns massor av information om saker som tänk på detta då du köper en ny dator och andra viktiga saker. Jag brukar också läsa rekommendationer och omdömen eftersom det kan ge en indikation på vad man har tyckt om sin upplevelse. Att se att kunderna är nöjda är ju bra för att man ska kunna försäkra sig om att de bryr sig om sina kunder.
  • Det sista har jag lärt mig den hårda vägen och jag tycker att alla måste tänka på detta innan de gör ett köp. Läs alltid igenom köpvillkoren innan du gör ett köp. Alla företag har olika regler för vad som gäller så det är viktigt att du vet om det innan du gör ditt köp. Du kommer med stor sannolikhet att vara nöjd med det du handlar men det är inte säkert så du ska alltid vara proaktiv.

Tänk på detta då du köper en ny dator¨

Det finns många saker att tänka på för att ditt köp av en ny dator ska bli bra och för att du ska hitta rätt skydd för att datorn ska hållas säker i alla lägen. Gör du det kommer du att ha mycket nytta av datorn och det du kan göra tack vare den. Så tänker jag när det kommer till datorer och datasäkerhet.