Tåstrumpor hett diskussionsämne bland löpare

347-6-1

Det kanske inte är så snyggt, men helt klart så har tåstrumpor visat sig vara en välsignelse för löpare. Och det är inte ju alla som bryr sig om ifall utstyrseln matchar eller om färgerna passar ihop. Själv ligger jag på gränsen och velar lite. Vem vill inte vara bekväm under träningspassen? Med strumpor som delar upp tårna så slipper du blåsor och onda naglar, något som annars är ganska vanligt bland löpare.

Men jag trivs också i snygga kläder. Jag har olika träningsbyxor och toppar. En del i läckra neonfärger, eller svarta med någon detalj i andra färger. Helt svart sitter alltid rätt, och jag kombinerar det gärna med skor eller topp i en avvikande färg. Med andra ord är jag lika noga med mina träningskläder som med resten av garderoben. Modernt och trendigt är nyckelorden, och tåstrumpor passar inte riktigt in under den rubriken. Samtidigt så måste du ju må bra under träningen också. Ett dilemma som måste lösas.

Strumpor för alla tillfällen

Förutom tåstrumpor så har jag också prövat på stödstrumpor under både träning och resor. Det är helt fantastiskt hur skönt det är att ha på sig ett par. De masserar och trycker på precis de rätta ställena så att benen känns mjuka och avslappnade. Annars så kan ju resor göra så att benen svullnar upp eller känns trötta. Jag tror att alla borde ha minst ett par stödstrumpor i byrålådan, och löpare kan helt klart dra nytta av tåstrumpor. Det finns tåstrumpor av hög kvalitet som är väl värda att investera i.

Jag har också hittat en lösning på problemet med strumpor och mode. Det låter lite tråkigt med stödstrumpor, du ser en gammal tant med stickning framför dig. Inte direkt höjden av trender och ungt leverne. Men dagens strumpor är långt från tråkiga, de kommer i en mängd härliga färger. Så för folk som tycker om färger, som jag till exempel, så finns det mycket att välja på. Om du letar efter stödstrumpor på nätet så finns www.rsprodukter.se som ett prisvärt alternativ.

De allra bästa strumporna

Förutom färgvalet så kan du också hitta bra stöd- och tåstrumpor i olika material. Själv trivs jag bäst med bomull, men det finns också ull eller syntetiska material. Det viktiga är ju att strumpan sitter som den ska och att du får de fördelar som dessa strumpor kan ge. En skön massage av vaden sitter alltid rätt, och förhindrar även att blodproppar bildas.

Detta är en av de främsta anledningarna till att jag använder dem under längre flygresor. Jag tycker det går under ansträngningarna att hålla sig frisk. Lite på samma linje som ett sunt kosthåll och regelbunden motion. När jag tränar så är det däremot tåstrumporna som vinner. Det är riktigt skönt att slippa tårna som skaver mot varandra eller skorna. De är mer skyddade där inne i strumporna. Svenska Dagbladet rapporterar i denna artikel om hur tåstrumpor är ett hett diskussionsämne bland löpare.

Bättre kropp med rätt strumpor

Stödstrumpor sägs hindra celluliter från att bildas. Helt klart så är det bra för dig att blodet cirkulerar som det ska. Under en graviditet så har så gott som alla kvinnor ont i benen vid något tillfälle. Allra värst är det mot slutet, när du är som allra störst. Med stödstrumpor så har du bättre chans att orka med vardagen. Jag tyckte det var skönt att kunna jobba så länge som möjligt. Utan mina strumpor som stödde benen tror jag inte att jag klarat av det. Ystads Allehanda skriver här om hur åderbråcken blir bättre med hjälp av stödstrumpor.

347-6-2

Du mår alltså bättre och kan få snyggare ben genom att välja rätt strumpor. Nu när jag är så aktiv med träningen så värnar jag ännu mer om min kropp. Det faller sig naturligt, hälsa blir en del av livet. Du äter bättre när du är aktiv, det känns som att det hänger ihop på något vis.

Och tåstrumpor i flera olika färger har jag naturligtvis skaffat mig. Mina stödstrumpor är klarröda, det är en färg som gör mig glad. När jag springer i tävlingar eller mer offentligt så ser jag till att strumporna matchar resten av utrustningen. Ibland så innebär det svarta strumpor, men för det mesta så håller jag mig till trevliga färger.

Spring längre med tåstrumpor

Det är viktigt att hålla ut med träningen. Även om jag älskar att köra med min kropp till det allra yttersta så har också jag mina dagar och stunder. Då det känns hårt att ge sig ut och springa eller gå till gymmet. Jag kanske är trött eller har några andra små problem som pockar på min energi.

Då är det bara rena rama viljestyrkan som får mig att gå ut. Samt vissheten om att jag kommer att må bättre när jag kommer hem. Då spelar det ingen roll vilken färg strumporna har, bara de håller mig varm och skyddar mina fötter.