Vikten av att inte använda för mycket tvättmedel

Det är mycket få personer som medvetet gör något som kan skada familjen, tvärtom försöker vi alla ta hand om våra barn och alla andra så gott vi kan. Jag tror att ett bra sätt att göra detta är genom att satsa lite extra på ekologiskt och grönt. Dels maten vi äter- idag finns det verkligen mycket som är både gott och nyttigt utan att vara full av kemikalier. Vi försöker också välja sådant som producerats lokalt, detta minskar avgaser och utsläpp. Här handlar det om vad som kan kallas för en vinnarsituation. Vi mår bättre av att äta dessa matvaror, men även naturen tas om hand på olika sätt och vis.

Laundry Detergent.

Samtidigt så kan man nu för tiden städa i stort hela huset med nyttiga produkter, sådant som inte förorenar eller bidrar till miljöförstöringen på andra sätt. Vi vill gärna lämna en så ren värld till våra barn som möjligt, för oss är detta en mycket stor anledning till att göra grönare val. Som tur är så innebär detta inte alls att man får sämre produkter, de fungerar alldeles utmärkt- men utan gifter. Du bör tvätta med ett tvättmedel som är miljövänligt.

Vi ser till att äta väl och motionera regelbundet, det känns som ett självklart val att satsa på sin egen hälsa. En sund livsstil bidrar till en frisk kropp, det är bara så det är. Många av våra måltider är grundade på dessa principer och jag har sett att det verkligen fungerar. Därför är det sedan bara naturligt att fortsätta med dessa vanor i allt annat, för mig är det inte alls en börda. LOVeLLY säljer ekologiskt schampo som är miljövänligt och skonsamt för hud och hårbotten. Det är mindre starkt, passar bra till både vuxna och barn. Men även dessa produkter är effektiva, man blir riktigt ren utan att slita på kroppen. Efter ett tag så inser man hur mycket kemikalier det egentligen säljs varje dag.

Jag är noga med att inte slösa med resurserna heller, utan dosera allt inom de gränser som anges. Detta gör att vi sparar mycket pengar, men det är också bra för naturen. När man tänker på allt som spolas ut i vattendragen så är det inte alls svårt att vara lite försiktig och läsa på förpackningen. I tillägg så är det bra för tvätten, den behöver inte alls så mycket tvättmedel som man tror. I denna artikel i Expressen kan du lära dig om varför du inte bör överdosera tvättmedel. Jag visste faktiskt inte om hur viktigt det var att kontrollera dosen av tvättmedel, och att det även kan vara skadligt för kläderna. Man lär så länge man lever.

Det har varit en resa kan man säga, detta att gå över till mer naturliga alternativ. Att dosera tvättmedlet på rätt sätt, äta ekologiska bananer och tvätta håret med ekologiskt schampo. Vi har vant oss vid det nu och det känns helt rätt. Faktum är att vi nog aldrig varit så friska och energetiska som nu, ett resultat av att tänka efter vad vi äter och var det kommer ifrån. Vår hud har blivit mjukare och mindre torr, säkert på grund av de skönhetsprodukter och rengöringsmedel som vi väljer.

Vi förorenar inte genom att använda för mycket tvättmedel, och kläderna mår också bättre av detta. Detta gör att vi tjänar pengar eftersom det inte sköljs ut med överflödigt tvättmedel- något som alltid är ett plus. Samtidigt så är både vi och hemmet rena- man kan ju inte leva på annat sätt. Om de ekologiska produkterna inte var så bra hade det aldrig fungerat. Jag tycker de verkligen har utvecklats och förbättrats de senaste åren.

Idag finns det naturligare valmöjligheter inom så gott som alla områden i livet. Man skriver artiklar och ger information om vad som är sunt eller inte. Typ råden om att inte överdosera tvättmedlet utan verkligen mäta det noggrant. Att satsa på lokala produkter hellre än de som kommer från andra sidan jordklotet. Kläder som är tillverkade utan att hugga ner regnskogar utan istället är ett led i att plantera flera träd, och så vidare. Att ta hand om både familj och natur på allra bästa sätt är en självklarhet för mig och något som det går alldeles utmärkt att kombinera.